× login

About Saucony Stride Lab

Saucony komt met een nieuwe hardloopanalyse met de lancering van het Saucony Stride Lab.

Dit voorjaar onthult Saucony het geheel nieuwe Saucony Stride Lab, een innovatieve hardloopanalyse dat inspeelt op de individuele behoeftes van de loper; hoe past het hardlopen in het dagelijkse leven maar ook een grondige analyse van hun unieke loopeigenschappen. Saucony heeft het Saucony Stride Lab ontwikkeld en zal in 2016 hiermee naar de hardloopspeciaalzaak gaan, om waarde toe te voegen aan de hardloopanalyse.

De basis van het Nederlandse Saucony Stride Lab ligt in het Saucony Lab in Boston, Lexington, ontwikkeld en tot stand gekomen onder de leiding en expertise van Spencer White, Vice President Saucony Human Performance & Innovation Lab.

Het team in het Lab in Boston beoordeelt voortdurend ieder dynamisch aspect van de hardloper in beweging. Dit onderzoek heeft aangetoond dat de beste productoplossingen voortkomen uit het kijken naar de gehele loopstijl, en niet alleen naar de voetafwikkeling. Dus elke schoen uit het Saucony Lab is ontworpen om een naadloze verbinding tussen de loper en zijn/haar schoenen te creëren. Saucony brengt deze filosofie naar de hardloopspeciaalzaak in Nederland met de komst van het Saucony Stride Lab.

Martijn Oostrom, Marketing Manager Saucony Benelux: 'Wij willen onze retailers helpen om waarde toe te voegen aan hun servicepakket. Een gesprek met de loper over hun leefstijl en werkomstandigheden is erg belangrijk. Het moet duidelijk worden dat de behoefte aan stabiliteit van een loper per dag en per training kan verschillen.'

Het Saucony Stride Lab bevat 3 high-speed camera's om vanuit 3 posities de lichaamshouding en looptechniek van de loper te beoordelen. De beelden van de achter-, voor- en zijkant kunnen synchroon worden beoordeeld. Met de beelden vanaf de voorzijde kan bijvoorbeeld naar knierotatie worden gekeken, en vanaf de zijkant naar het strekken van het been en buiging in de knie.

Oostrom: 'Iedereen heeft een individuele loopstijl, dus is het belangrijk om niet alleen naar de voet te kijken, maar ook omhoog naar het hele lichaam. Door ook vanuit deze perspectieven te kijken neemt het nivau van de analyse toe en verbetert het servicepakket.'

Spencer White, Vice President Human Performance and Innovation Lab van Saucony: 'De uitkomst van een analyse met het Saucony Stride Lab is geen recept voor de perfecte schoen. Wel krijg je 360 graden inzicht op de behoeftes van een loper. Meestal is het selecteren van een juiste schoen een onderdeel van de oplossong, maar het kan ook een advies geven over de lopers flexibiliteit, kracht en conditie.'

Meer informative over het Saucony Stride Lab vindt u op deze website. Kijk wanneer het bij een hardloopspeciaalzaak bij u in de buurt is en maak een afspraak.

Registreer